1000 km fietsen ronde Nederland om ons Helden in de Zorg te ondersteunen

Ik heb me aangemeld om 1000 km te fietsen in de maanden mei en juni om geld in te zamelen ter ondersteuning van onze “Helden in de Zorg”, de Nederlandse gezondheidswerkers.

Helden in de Zorg 1000 km fietsen logo

Ik vind het heel spannend om in deze moeilijke tijden iets te doen om bij te dragen aan het welzijn van die mensen in de frontlinie die tegen corona vechten via “Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC)”. De fietsuitdaging zelf heet de “Helden Ride” en wordt beschreven als een virtuele ‘ronde’ van Nederland.

Er worden twee uitdagingen aangeboden: de 500 km lange “Intense Challenge” en de 1000 km lange “Epic Challenge”. Ik heb ervoor gekozen om de 1000km versie op te nemen om mezelf te pushen. Normaal gesproken fiets ik zo’n 2700 km per jaar. Dus 1000 km fietsen in 8 weken zal zeker een stuk zijn, niet zozeer wat betreft de afstand maar wel in het vinden van de tijd en de discipline. Typisch fiets ik tussen de 50-120 km op een zondag en dan 20-30 km in de week, als ik er zin in heb. In dit geval moet ik gedisciplineerd genoeg zijn om op zondag minstens 60 km te fietsen en dan 2×30 km in de week. In theorie behoord dit ruimschoots tot de mogelijkheden. Maar ik weet dat het de echte uitdaging zal zijn om de benodigde discipline gedurende 8 weken te handhaven, gezien andere verplichtingen en tijdsvereisten.

Sponsor Mij!

Dus dit is waar je me kunt helpen door mijn rit te sponsoren. Ga naar de sponsorpagina van de Held Ride website en zoek (CTRL-F/CMD-F) onder de deelnemers naar mijn naam “Robert Howe“. Laten we eens kijken hoeveel we kunnen opbrengen om onze waardering te tonen voor die gezondheidswerkers die zichzelf elke dag in gevaar brengen, door te zorgen voor de arme zielen die door COVID-19 zijn geveld.

In ruil daarvoor schrijf ik over mijn ervaring met de uitdaging en laat ik u weten hoe het met mij gaat. Ik ben van plan om zowel binnen als buiten te rijden om de afstand te voltooien. Binnenshuis, waarbij ik gebruik maak van mijn Trek Damone SL7 racefiets gemonteerd op een Tacx Flux trainer en gebruik maak van de Zwift virtual reality fietsomgeving. Buiten, met de Damone of mijn Trek Fuel EX 8 mountainbike. Ik verzamel alle gegevens van mijn ritten in Strava en upload de ritgegevens naar de “heldenride” website. Morgen (1 mei) is de eerste dag van de uitdaging, dus ik ga beginnen met 30 km rit om (letterlijk) af te trappen.

Ik kijk er erg naar uit om deel te nemen aan deze uitdaging en om het af te ronden. Ik hoop dat u mij onderweg zult aanmoedigen en steunen en mijn inspanningen voor ons Helden in de Zorg zult sponsoren.