Profiel

Robert Howe is een seriële ondernemer die twee succesvolle software engineering bedrijven heeft opgebouwd. Deze bedrijven leverden producten en diensten aan hightech internationale en multinationale bedrijven in de Healthcare, Semiconductor Manufacturing, Agrotech, Scientific Equipment en aanverwante markten. Robert combineert een diepgaande kennis van software met CEO/oprichter-ervaring in de deep-tech business.
Foto van Robert Howe
Robert's vaardigheden variëren van management van de ontwikkeling van innovatieve technologieproducten tot bedrijfsontwikkeling, verkoop, marketing en financiën. Hij heeft bijgedragen aan wetenschappelijke papers over software engineering, heeft meer dan € 15M aan financiering opgehaald bij investeerders en heeft zelf € 700K - € 1M per jaar aan softwareproducten en diensten verkocht. Zijn sweet spot is het adviseren en ondersteunen van klanten bij de toepassing van digitale technologieën op hun zakelijke '4.0' behoeften. Vloeiend in het Nederlands en met een uitgebreid Europees netwerk, heeft Robert zowel de Britse als de Nederlandse nationaliteit.

"Software is het medium waarmee de digitalisering wordt uitgedrukt. Als je software niet begrijpt, heb je geen hoop om met een fatsoenlijke digitaliseringsstrategie te komen".

Netwerk

We werken samen met een breed scala aan specialisten
partners en organisaties, waaronder:

Intuïtus-logo

Intuïtus 

Intuitus is de toonaangevende leverancier van onafhankelijk, deskundig technologie- en digitaal advies aan de private-equitysector en bedrijven in het middensegment van de markt. Lakana biedt Intuitus kennis en expertise op het gebied van digitalisering en digitale transformatie in de industrie, agrotech, de gezondheidszorg en de productie van halfgeleiders.

High Tech Software Cluster-logo

High Tech Software Cluster

Robert Howe is medeoprichter en bestuurslid van de High Tech Software Cluster (HTSC) en speelt een actieve rol in de ondersteuning van de activiteiten van deze cluster. Daarnaast is Robert verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de marketing messaging van het HTSC.

Hoog rendement op Agile-logo

Hoger rendement op Agile

Robert Howe en Han Schaminée hebben een lange relatie die teruggaat tot het midden van de jaren '80. Han heeft een uitstekende track record in het leiden van grote software engineering teams in zakelijke organisaties en is een expert op het gebied van moderne software engineering praktijken. Samen bieden ze een volledig scala aan kennis en vaardigheden op het gebied van digitalisering.

Techwatch-logo

Techwatch

Robert Howe levert regelmatig bijdragen aan publicaties van Techwatch, waaronder het tijdschrift Bits and Chips, en draagt regelmatig bij aan Techwatch-evenementen. Samen met René Raaijmakers en Han Schaminée bouwt Robert aan het Software in Industry Platform, een forum voor leidinggevenden en senior management om kennis en ervaring op het gebied van digitalisering en digitale transformatie te delen.

Via de High Tech Software Cluster
omvat ons netwerk: